Obavezna literatura!

511tzcsy5el-_ss500_

Obavezna literatura!

On Food & Cooking, Harold McGee

 

Koliko god  možda u školi niste bili ludi za kemijom, uz ovu knjigu, On food & cooking,  postat ćete kemija fan!

Autor, Harold McGee piše o kemiji naših omiljenih namirnica poput  sireva, mesa, jaja, slatkog vrhnja, čokolada…  i kuhanju na vrlo zanimljiv,  pristupačan i nadasve edukativan način.

Nakon studija na Kalifornijskom institutu za tehnologiju i na Sveučilištu Yale, gdje je  napisao doktorsku disertaciju, odlučio je napisati knjigu,  knjigu o znanosti svakodnevnog života.

  1. godine izlazi naslov na 680 stranica, On Food & Cooking. Vrijeme objavljivanja knjige korespondira s buđenjem interesa za gastronomiju u anglosaksonskom svijetu.

Amerika i Britanija tada počinju otkrivati užitke  dobre hrane i raznolikosti svjetskih kuhinja, pa im je znanje o namirnicama, prvenstveno njihovim  kemijskim svojstvima i razumijevanje fizikalno kemijskih procesa tijekom pripreme  više no dobro došlo.

Revidirano izdanje izlazi 2004. , a ovjenčano je s nekoliko prestižnih nagrada. .

Autor je stalni suradnik časopisa Nature , a napisao je članke za mnoge publikacije, uključujući, Umjetnost jela, Hrana i vino, Fina kuhanja i fizika danas. Pet godina piše kolumnu o znanost o hrani “The Curious Cook”, u New York Times. Predavao je na Francuskom kulinarskom institutu u New Yorku i Culinary Institute of America , gost je  predavač na Madrid Fusionu, a od 2010. godine je gostujući predavač I na Sveučilištu Harvard na kojem void kolegij  “Znanost i kuhanje.”

 

On food & cooking je nezaobilazna literature za sve profi kuhare I  sve zaljubljenike u hranu koji žele razumjeti više!

Share the Post

Centar za postavke privatnosti

Koristimo kolačiće

Koristimo kolačiće (eng. „cookies“) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.
Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogućili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hoćete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika.
Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Kakve kolačiće koriste naše stranice i zašto?
Naše stranice koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo. Kolačići se koriste za pamćenje korisničkih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na našim stranicama?
Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjećenosti (Google Analytics i Gemius Audience) te oglašivačkih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije
Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija možete saznati na sljedećim poveznicama:
http://www.allaboutcookies.org/
http://www.youronlinechoices.eu/
http://www.aboutads.info/choices/