Andreine priče – mlada blogerica koja želi pomoći restoranima i vinarima
DSC_7007-2

Andreine priče – mlada blogerica koja želi pomoći restoranima i vinarima

Ponuda vina i restorana u Hrvatskoj je na jako dobroj razini. Imamo vina vrhunske kvalitete i kuhare koji mogu stajati uz bok onih svjetski poznatih. Međutim, mnogo publike uopće ne zna za njih. Pogotovo mlađe publike. Upravo je ovo bio jedan od razloga zbog kojeg mlada blogerica Andrea Pančur, pokreće svoj vlastiti blog nakon nekoliko godina pokrivanja tema iz gastro scene.

Redovito piše za portal menu.hr, ali želja da svoje tekstove usmjeri mladoj publici navela ju je na pokretanje vlastitog bloga. Pitali smo ju nekoliko pitanja i pristup koji ima i način na koji nam je prikazala cijelu priču stvarno je zanimljiv. Preporučujemo vam na zavirite na stranicu andreapancur.com i pratite njen rad na društvenim mrežama.

Kako to izgleda kada se spoji znanje iz marketinga i strast prema vinu i restoranima?

 Andrea domaću gastro scenu aktivno prati već više od 6 godina od kada je počela istraživati ponudu najboljih istarskih restorana. U svijet vina zaljubila se sa svojih 20 godina, kada je prvi puta radila za Agrolagunu na poznatoj Vinistri. Bio je to najbolji način da ju enolozi, stručnjaci i entuzijasti nauče mnogo o svemu što stoji iza proizvodnje vina. Počela je pisati za Glas Istre, položila prvi stupanj za sommeliera i počela pokrivati sva važnija događanja u enogastro svijetu.

Ono što joj u svemu tome daje dodatnu prednost je to što može vidjeti način na koji se o svemu tome kod nas priča. Andrea je stručnjak za digitalni marketing i trenutno radi za jednu švedsku tvrtku, vodi tim s kojim zajedno radi na 10 stranih tržišta, a njena priča o digitalnom marketingu počela je vođenjem marketinške agencije u kojoj su klijenti bili pretežito vinari i vlasnici restorana.

Svoje će tekstove usmjeriti mladima, a za to ima jako dobre razloge

Prije nešto više od dvije godine, preselila se u Zagreb i vidjela kako zapravo veliki broj mladih ne zna za kvalitetnu domaću ponudu i često ne znaju uopće gdje bi ju tražili. Sigurna je, a to vidi i na ljudima koji ju okružuju, da mladi uživaju na vinskim degustacijama, da vole učiti o vinu i da vole isprobavati nove restorane i vrhunsku kuhinju. Baš zbog toga želi tekstove i preporuke prilagoditi njima i njihovom načinu života.

Ono što je posebno zanimljivo, ističe kako ona planira pisati samo preporuke. Vjeruje da nema potrebe nekoga ili nešto javno komentirati kao loše mjesto, više je korisno istaknuti nekoga tko stvarno nudi nešto vrijedno i drugačije. O stvarima o kojima nema ništa lijepo za napisati uopće ne piše. Želi da njen blog postane mjesto na kojem ćete uvijek moći dobiti savjet, iskrenu i kvalitetnu preporuku. Posebno želi da to iskoriste mladi i prepoznaju ovakve stvari kao priliku za učenje o vrhunskoj domaćoj ponudi i odličnom načinu druženja.

Misli da je baš sada pravo vrijeme da se o ovome piše i čita

Uvjerena je da je ovo pravo vrijeme za pokretanje bloga jer baš sada imamo priliku istražiti i naučiti sve što nas zanima iz udobnosti vlastitog doma. Sada možemo provjeriti sve što se nalazi na domaćem tržištu i odlučiti što sve želimo probati, jednom kada sve ovo završi.

S druge strane, vjeruje da ugostiteljima i vinarima sada treba pružiti priliku da se predstave svojoj publici. Oni imaju veliku ulogu u našem gospodarstvu i biti će jedni od onih koji će ovu krizu najviše osjetiti. Misli da je sada vrijeme da im se pruži podrška na bilo koji način i ona je odlučila pomoći im u povezivanju s njihovom publikom.

 


Tečaj €/kn: 7,53450
Zatvori ✕

Cijena

Brand

Materijali

Tip proizvoda

Vrsta noža

    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu