Vinodolova tržnica
DSCF7597

Vinodolova tržnica

Restoran koji funkcionira kao mala korporacija sa svojih 97 zaposlenih u servisu i kuhinji, restoran sa vlastitom mesnicom, pripremnicom za povrće te slastičarnicom u kojoj se uz kolače rade tjestenine i kruh, restoran koji je već godinama omiljen i među Zagrepčanima i među strancima – sve je to Vinodol.

I nije bez razloga omiljen. Kontinuirana kvaliteta, najbolje od hrvatskih jela i namirnica uvijek pripremljenih s kreativnim odmakom, ugodan ambijent u centru grada, vrhunska usluga i zaista dobar omjer cijene i kvalitete, sve su to razlozi zbog kojih je Vinodol uvijek na listi restorana koji se preporučuju.

To je mjesto gdje se osjećate ugodno, bez obzira jeste li svratili na gablec ili slavite neku posebnu priliku.

Kolika je „mašinerija“ iza toga, ne samo u restoranu nego i kroz mrežu partnera, pokazali su na predstavljanju svojih dobavljača. Odličan koncept koji je podsjećao na tržnicu, a kojom su se u opuštenoj atmosferi i zahvalili partnerima za dobru suradnju, osiguravajući im priliku da se i sami promoviraju i umreže.

Bilo je zanimljivo upoznavati, od reda vrhunske, dobavljače namirnica zbog kojih se, čim Vinodol izbaci novo jelo, međusobno alarmira mreža bonkulovića.

Photo credit: Sanjin Kaštelan 

Na predstavljanju u Vinodolu bili su Adriatic Shell (od kojih nabavljaju dimljene dagnje, ukiseljeni motar i salikorniju, marinirani file trlje), Farmeraj (tvrtka koja se bavi distribucijom povrća, voća i začina od malih proizvođača i farmi), OPG Pećnik (obiteljsko gospodarstvo koje se bavi proizvodnjom svježih, kuhanih, dimljenih sireva i kiselog vrhnja), OPG Oštarić  (obiteljsko gospodarstvo iz Kolana na Pagu koje se bavi proizvodnjom paškoga sira), mesnica i klaonica Kanurić (koja nosi eko certifikat, a od kojih restoran Vinodol nabavlja teletinu za svoju poznatu peku, ali i drugo svježe meso), Škegro (vinarija i uljara iz Ljubuškog od kojih nabavljaju extra djevičansko maslinovo ulje Krš koje se koristi za hladno začinjanje jela).

Obitelj Karlić iz Paladina kraj Buzeta, stoji iza branda Gir – oni su zaduženi za lov na tartufe, po mogućnosti bijele. Tvrtka Bregi proizvodi suhomesnate proizvode i kuhane šunke s eko certifikatom, Smjeli – pršutana iz Dugopolja za pršut, a za kravlju skutu, mlade kravlje te zrele kravlje i ovčje sireve žminjska tvrtka Latus.

Trademark jelo Vinodola, ili bar jedno od njih, je janjetina s ražnja pa, nakon što prođe sezona paške janjetine, u Vinodolu nabavljaju romanovske ovce koje uzgaja obitelj Lenac kod Mrzlih Vodica.

Izvrsna ideja odlične ekipe iz Vinodola koju su svi prisutni prihvatili s oduševljenjem, ali i nadom da će ih drugi restorani kopirati.

 


Tečaj €/kn: 7,53450
Zatvori ✕

Cijena

Brand

Materijali

Tip proizvoda

Vrsta noža

    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu