Blog
unnamed-401-600×400

WOW (Women on Wine) – Žene i vino

Učlanite se!

Women on Wine osnovala je novinarka Sanja Muzaferija vođena idejom o ženskoj nazočnosti na vinskoj sceni, ali i želeći stvoriti i svojevrsnu networking platformu čiji je primarni cilj i misija obznaniti da u Hrvatskoj postoji jaka ženska vinska scena te povezati žene koje se na bilo koji način bave vinom.

Žene objedinjene u udruzi WOW proizvode vino, bave se marketingom i/ili prodajom vina, vode vinoteke, izučavaju vina (sommelierke), stvaraju nova vina (enologinje), pišu o vinu.

WOW je ponajprije namijenjen VINArkama, VINOtekarkama, noVINArkama, ENOloginjima, sommelierkama, ali i „običnim “VINOljubiteljicama. WOW ističe nazočnost žena, ali time nikako ne isključuje muškarce.

Udruga je, od svojega nastanka u kolovozu 2011. do danas zauzela važno mjesto na hrvatskoj ali i europskoj vinskoj sceni. WOW je dobio i priznanje i potporu za daljnji rad od Francuske udruge žena Femmes et Vins du Monde, (Nova encouragement 2012 association ). WOW prate i podržavaju Donatella Cinelli Colombini (predstavnica talijanske Udruge Donne del Vino, te predsjednica Konzorcija Brunello di Montalcino), Udruga Acrobatie iz Bordeaux-a, belgijska udruga Le vin des Femmes, kalifornijske žene od vina, austrijske žene od vina i mnoge druge …

Članice se nalaze redovito, najčešće jednom mjesečno, sudjeluju na svim važnim vinskim događajima u zemlji i u Europi, organiziraju kušanja, izlete, edukativne radionice i druga druženja.

Predsjednica i osnivačica udruge: Sanja Muzaferija
Dopredsjednica: Margita Belušić Gobić (Rijeka)
Glavna tajnica: Meri Cipranić
Članice uprave: Augusta Fabijanić (Zagreb), Adela Visković (Split), Sandra Petričić (Zadar)
Urednica društevnih mreža: Alis Marić 
Kontakti s članstvom: Stanka Miljković

Zatvori ✕

Cijena

knkn

Brand

Materijali

Tip proizvoda

Vrsta noža