Skeppshult posuđe
1586023894_1586017724_Kruh

Skeppshult posuđe

Moramo priznati kako iz Švedske nikada nije pristiglo nešto što nije zasjenilo svijet koji smo poznavali prije toga. Skandinavska zemlja uspijevala je otkriti ne samo nove stvari, nego i potpuno nove načine života.

Sjećate se kako smo putovali s velikim papirnatim mapama gradova, na koje smo ucrtavali mjesta koja želimo posjetiti? Da, to je bilo vrijeme prije GPSa, vrijeme koje nam je uštedio Švedski inovator stavljajući nam u dlan male gradove, s realnim prikazom naše trenutne lokacije, te putanje do željenog mjesta.

Možda će vas iznenaditi informacija kako je u Švedskoj nastao Skype. Uslijed visokih telefonskih računa koji su bili posljedica razvoja internacionalne trgovine, za njih je to postala prilika otkrića. I tako su racionalizirali troškove, ali i poboljšali kvalitetu komunikacije bez koje danas ne možemo zamisliti život.

I mi smo uvidjeli kvalitetu Švedskih proizvoda i prepoznali smo spoj najboljih vrijednosti.

Skeppshult posuđe predstavlja spoj tradicije, ručne izrade svakog proizvoda od najkvalitetnijih prirodnih materijala na potpuno ekološki održivom mehanizmu proizvodnje, predviđeno za sve vrste pećnica, štednjaka, te indukcijske ploče.

Švedska, kao jedan od glavnih izvoznika željeza u svijetu, spojila je ovaj prirodni materijal s više od 2.06% ugljika, te ostalih prirodnih materijala, što je proizvelo iznimno čvrstu otopinu poznatiju kao gus, koja podnosi visoke temperature i osigurava vječnost proizvoda.

Kako bi ovaj materijal poprimio oblik u kojem dolazi u naše domove, Skeppshult je posebnu pažnju posvetio izradi kalupa od pijeska. Svaki kalup napravljen je posebno za jedno ručno izlijevanje gus materijala na više od 1500 stupnjeva, što nam donosi unikatni komad posuđa. Nakon što se kalup oslobodi pritiska, pijesak se reciklira i priprema za ponovnu pripremu kalupa za sljedeće stvaranje jedinstvenog Skeppshult proizvoda.

Magija ne staje tu. Kako bi svaki proizvod zaštitili od vanjskih oštećenja i osigurali lijevanom željezu prirodno i neljepljivo svojstvo, dodaje mu se prirodno ulje od repice. I tu nastaje garancija kako će svaki vaš obrok iz Skeppshulta biti onakav kakvim ste ga zamislili.

Potpisivanje vrhunske kvalitete osigurava se visokim standardima proizvodnje, te ako proizvod ne zadovolji iste, Skeppshult ga reciklira i ponovno vraća kroz sve faze, kako bi osigurao vječnost koju obećaju od 1906. godine.

Pažljivim odabirom namirnica brinemo o zdravlju, no priprema obroka također predstavlja veliki izazov u očuvanju kvalitete vitamina, minerala i ostalih komponenti koje hrana sadrži. Tržište je preplavljeno posuđem od aluminija i plastike koje pod visokim temperaturama svoja loša svojstva prenosi na obrok koji pripremamo. S toga vam donosimo naš izbor za pripremu delicija u loncima, tavama i ostalim Skeppshult komadima sigurnim za zdravlje svih generacija.

Prvi susret s gusanim posuđem zahtjeva njegu uljem, preporučujemo sve metalne dijelove premazati tankim slojem ulja i zagrijavati na štednjaku dok se ne počne i prestane dimiti. Ovaj postupak možete ponoviti dva ili tri puta. Kod posuđa koje nema drvenu ručku ovaj postupak možete raditi u pećnici na najvišoj temperaturi. Rebrasto suđe i tavu za vafle poželjno je premazati s kistom, kako bi premazali cijeli površinu.

Gus se zagrijava relativno ravnomjerno i dobro zadržava toplinu što ga čini idealnim za pečenje mesa. Kod pečenja gus mora biti dobro zagrijan i nauljen. Meso se peče dok samo ne otpusti, nikako ga ne smijete na silu odljepljivati. Tek kada se samo otpustilo možete ga okrenuti.

Gus ili lijevano željezo kako ga neki zovu je porozno pa će upiti ulje i zatvoriti pore. Taj postupak se zove “seasoning” ili po naški začinjavanje i daje posuđu svojstva slična teflonu.

U početku bi bilo dobro izbjegavati kuhanje namirnica koje u sebi sadrže kiseline, kao što su npr. rajčice jer uništavaju neljepljivi sloj. Tek kada je tava dobro začinjena, kuhanje namirnica s kiselinom neće predstavljati problem, ipak, nakon kuhanja ih nemojte dugo držati u gusanom posuđu.

Izbjegavajte učestalo pranje gusanog posuđa jakim sredstvima za pranje. Najbolje je još toplo posuđe oribati pod mlazom vode običnom spužvicom ili četkom, a ako se nešto skorilo, umjesto sredstva za pranje koristite kuhinjsku sol koju ćete zgrijati, te isprati. Nakon pranja vrlo je bitno posuđe dobro posušiti, najbolje na štednjaku, te kad je suho premazati ga tankim slojem ulja sa svih strana te ga potom zagrijavati na štednjaku dok se ne prestane dimiti. Ako prekinete ovaj postupak dok se posuđe još dimi, na suđu će se stvoriti tanki ljepljivi sloj – ništa strašno.

Bitno je napomenuti da za razliku od drugog posuđa gus s vremenom postaje sve bolji i bolji i ovaj proces zagrijavanja s uljem nakon čišćenja postepeno će postati nepotreban, a posuđe će dobiti sjajan glatki sloj i samim time postati još ljepše.
Ako gus razvije tragove hrđe treba ga izribati sa soli i vodom dok se hrđa ne ukloni i ponoviti postupak začinjavanja.

Pomno odabrane namirnice pomiješajte s našim premium začinama i priuštite obitelji I prijateljima rajske obroke u Skeppshult posuđu koje vam donosimo u web trgovini.

Gusanu grill ploču stavite na svoj štednjak i stvorite doživljaj prirodnog okruženja za roštilj, jer upravo takve arome stvaraju se kombinacijom ukusne hrane i ove ploče koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Upotpunite doživljaj grill tavom u kojoj možete spremiti jednostavne priloge ili meso, kako bi upotpunili trpezu.

Lonac s poklopcem zapremine 3 litre posebni je Skeppshult proizvod koji stvara najljepše price, poput domaćeg kruha koji će postati nezamjenjiv dio prehrane. Ako ste ljubitelj naše mediteranske prehrane, iz ovog gus lonca kušat ćete vrhunski spravljene školjke, hobotnice i ostale delicije primorja.

Doručak kakav ste zamislili pripremite u dubokoj tavi s poklopcem koja je idealna za omlete, kombinacije ukusnog povrća s jajima i duga zapečena jela koja s našim začinima i umacima postaju kraljevska. Također, gusova tava za prženje upotpunit će kako doručak, tako i svaki drugi obrok.

Za desertni dio predstavljamo vam Skeppshult gusanu tavu za domaće vafle. Zasladite ih šećerom, cimetom ili nekim drugim slatkim začinom i u ovoj tavi stvorite najljepše slatke tajne.


Tečaj €/kn: 7,53450
Zatvori ✕

Cijena

Brand

Materijali

Tip proizvoda

Vrsta noža

    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu