UVJETI POSLOVANJA

SOL I PAPAR


trgovina i online trgovina
Vlaška 78, 10000 Zagreb
Radno vrijeme:
PON-PET 09-20h
SUB 09-14h
Nedjeljom i praznikom zatvoreno
Tel: 01/4610 355
Mob: 099/ 7320726
e-mail: solipapar@solipapar.hr

UVJETI DOSTAVE:
Troškovi pakiranja i poštarine iznose 5,5 eura za područje RH
Ukoliko se šalje na otoke na koje ne dostavlja DPD-služba, cijena dostave je prema važećem cjeniku HP-a
Za narudžbe veće od 120 eura dostava je gratis/ za područje RH/ izuzev za BIG Green Egg ili Berkle proizvoda koji idu posebnim transportom na paleti, te za sve teže pošiljke od 10 kg i one pošiljke koje se šalju paletno.
Za narudžbe van RH troškovi dostave su sukladni cjeniku Dhl-a/ DPD-a ili Gls-a

Prema odredbama Zakona o Hrvatskom Crvenom križu na sve pošiljke poslane putem GLS mreže ili DPD mreže u tuzemnom prometu u periodu Tjedna Crvenog križa bit će ljepljena doplatna marka Tjedan Crvenog križa i naplaćena prema cijeni doplatne marke.
Kupnja doplatne marke je obvezna i naplaćuje se za sve poštanske pošiljke u unutarnjem prometu osim novina i časopisa. Prihod od doplatne marke namijenjen je Hrvatskom Crvenom križu.

PLAĆANJE:
Način plaćanja: kartično, pouzećem ili preko računa.
Plaćanje u trgovini Vlaška 78:
Gotovina, kartice: Diners, American Express, Maestro, MasterCard, Visa

Obročno plaćanje u trgovini:
Diners Club International – iznad 66,36 eura/ 500 Kn- 2 -12 rata
Visa PBZ- iznad 66,36 eura/ 500 Kn- 2 – 6 rata
Maestro – ZABA, Erste banka – iznad 39,82 eura/ 300 Kn- 2-12 rata
MasterCard ZABA– iznad 66,36 eura / 500 Kn- 2 – 12 rata
Visa – ZABA – iznad 66,36 EURA/ 500 Kn – 2-12 rata

O PODUZEĆU:
SOL I PAPAR d.o.o.
Štamparova 34
10000 Zagreb
MBS: 080666391
OIB: 78480744311
IBAN: HR2123600001102040563

ADRESA ZA ZAPRIMANJE PRIGOVORA POTROŠAČA:
SOL i PAPAR
VLAŠKA 78
10000 ZAGREB
e-mail:solipapar@solipapar.hr

UVJETI I PRAVILA:

1. Korištenje i izmjene
Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje SOL I PAPAR WEBSHOP, odnosno web domenu solipapar.com.
Usluge SOL I PAPAR internet trgovine dostupne su na internetskim stranicama https://www.solipapar.com, dalje u tekstu SOL I PAPAR WEBSHOP.
Web stranice SOL I PAPAR WEBSHOP mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim Općim uvjetima i pravilima.
Korištenjem Internetske stranice korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima te pristaju na korištenje Internetske stranice solipapar.com u skladu s njima. Pravo korištenja Internetske stranice osobno je pravo korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe. Korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti zaporki, na mjestima gdje one kao takve postoje.
Sol I Papar d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, Sol I Papar d.o.o. može prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija.
Korištenjem ovih Internetskih stranica korisnik potvrđuje da je upoznat i suglasan s Općim uvjetima. Sol I Papar d.o.o. poručuje korisniku: Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete ili ako imate manje od 14 godina, molimo vas da se suzdržite od uporabe ove Internetske stranice.
Sol I Papar d.o.o. zadržava pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatra potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih uvjeta i/ili Izjavu o povjerljivosti podataka. Stoga, savjetuje korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim uvjetima i Izjavi o povjerljivosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama. Nastavak korištenja Internetske stranice i nakon objave na internetu novih promijenjenih Općih uvjeta odnosno Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva se da korisnik prihvaća izmjene.
Sol I Papar d.o.o. nije odgovoran za bilo kakva oštećenja opreme korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica.
Ova Internetska stranica privatno je vlasništvo. Sva međusobna komunikacija i interakcija koja se odvija putem ovih Internetskih stranica mora biti u skladu s ovim Općim uvjetima. Korisnici ne smiju putem ove Internetske stranice objavljivati ili prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju, ili na bilo koji način krše prava drugih, bilo kakav materijal koji je po svojoj prirodi nezakonit, ugrožavajući, uvredljiv, klevetnički, koji narušava ili ugrožava privatnost, koji je vulgaran, opscen, ili na drugi način nepoželjan u odmjerenoj komunikaciji, koji potiče na protupravne aktivnosti, ili na drugi način krši bilo koji propis te koji, bez izričitog, prethodnog, pismenog odobrenja tvrtke Sol I Papar d.o.o , sadrži oglašavanje ili ponudu bilo čijih proizvoda i usluga. Korisnik ne smije koristiti ovu Internetsku stranicu za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, vjerske, političke, ili nekomercijalne promidžbe.
Svi materijali koji se nalaze na solipapar.com internetskimj stranicama ekskluzivno su pravo tvrtke Sol I Papar d.o.o. ili se koriste uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. BILO KAKVO KOPIRANJE, DISTRIBUCIJA, PRIJENOS, OBJAVLJIVANJE, POVEZIVANJE, DUBINSKO POVEZIVANJE, ILI MIJENJANJE NA DRUGI NAČIN OVIH INTERNETSKIH STRANICA BEZ IZRIČITOG PISMENOG ODOBRENJA TVRTKE SOL i PAPAR D.O.O. STROGO JE ZABRANJENO! Kršenje Općih uvjeta može dovesti do pokretanja parničnih postupaka i/ili do kaznenog progona protiv počinitelja radi povrede autorskih prava, prava žiga, ili prava kojeg drugog oblika intelektualnog vlasništva.
Internetska stranica sadrži materijale zaštićene autorskim pravom, žigom, dizajnom te druge informacije koje su pokrivene drugim pravima fizičkih ili pravnih osoba, uključujući, ali bez ograničenja na tekstove, softver, fotografije, video materijale, grafiku, glazbu, zvuk, kao i cijeli sadržaj internetskih stranica solipapar.com, a u skladu s propisima Republike Hrvatske. Korisnik ne smije mijenjati, objavljivati, prenositi, sudjelovati u prijenosu ili prodaji, stvarati izvedenice, ili na bilo koji način iskorištavati bilo koji sadržaj, u cijelosti ili djelomično. Korisnik može preuzimati, ispisivati i spremati materijale zaštićene autorskim pravom samo u svrhu svoje vlastite uporabe. Nije dozvoljeno kopiranje, redistribucija, ponovni prijenos, izdavanje ili komercijalno iskorištavanje preuzetog materijala bez izričitog pismenog odobrenja tvrtke Sol I Papar d.o.o. i nositelja autorskog prava.
Korisnik se izričito slaže da je korištenje Internetske stranice solipapar.com isključivo na odgovornost korisnika tako da Sol I Papar d.o.o. ne jamči (I) ZA POSLJEDICE KOJE MOGU NASTATI UPORABOM OVE INTERNETSKE STRANICE, ILI (II) ZA TOČNOST, POUZDANOST ILI SADRŽAJ BILO KOJE INFORMACIJE, USLUGE ILI ROBE DANE PREKO OVE INTERNETSKE STRANICE.
Odgovornost korisnika odnosi se na sve štete uzrokovane bilo kakvom greškom, izuzećem, prekidom, brisanjem, kvarom, kašnjenjem u radu ili prijenosu, računalnim virusom, prekidom u komunikacijskoj liniji, krađom, uništenjem ili neovlaštenim pristupom, promjenama ili zlouporabom zapisa, raskidom ugovora, neprikladnim ponašanjem, nemarom, ili bilo kakvom drugom radnjom. Korisnik izričito potvrđuje da Sol I Papar d.o.o. nije odgovoran za uvredljivo, neprikladno ili protuzakonito ponašanje korisnika ili trećih strana te da rizik od šteta koji može nastati kao posljedica navedenog u potpunosti leži na korisniku. Ni u kojem slučaju Sol I Papar d.o.o. neće biti odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja ovih internetskih stranica. Korisnik izričito potvrđuje da se uvjeti ovog poglavlja odnose na cjelokupan sadržaj Internetske stranice.
Uz prethodno navedene uvjete, Sol I Papar d.o.o ., neće biti odgovoran, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo koje pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost, informacija koje se nalaze na ovoj internetskoj stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze. Niti jedna od gore navedenih strana neće biti odgovorna za bilo kakva potraživanja ili gubitke treće strane, uključujući i izgubljenu dobit.
Sol i papar d.o.o. nije odgovorna za bilo kakav sadržaj koji korisnik, pretplatnik, ili neovlašteni korisnik može postaviti na Internetsku stranicu. Sol i papar d.o.o. zadržava pravo promjene, prilagođavanja, izmjene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji ocjeni da nije prikladan.
Korisnik potvrđuje da su sve diskusije ocjene, komentari, privatne poruke, javne a ne privatne prirode, i da stoga djelatnici tvrtke Sol I Papar d.o.o. mogu nadzirati komunikacije korisnika bez njihovog znanja i eksplicitnog dopuštenja.
Korisnik se slaže da će obeštetiti, i neće smatrati odgovornim tvrtku Sol I Papar d.o.o., od svih zahtjeva za naknadom štete i troškova, uključujući troškove pravnog zastupanja, a koji mogu nastati uporabom ovih Internetskih stranica od strane korisnika.
Sol i papar d.o.o. može raskinuti poslovni odnos s bilo kojim svojim korisnikom u bilo kojem trenutku. Sol i papar d.o.o. zadržava pravo trenutno ukinuti bilo koje zaporke, ili korisničke račune korisnika u slučaju bilo kakvog ponašanja korisnika koje Sol I Papar d.o.o., prema svojoj diskrecijskoj ocjeni, smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštivanja Općih uvjeta od strane korisnika.
Korisnik može svoje upite i komentare poslati pismeno, poštom ili e-mailom, a Sol i papar d.o.o. će poslati pismeni odgovor poštom ili e-mailom u zakonskom roku.
solipapar.com je registrirana domena tvrtke Sol I Papar d.o.o.
Sol I Papar d.o.o. neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se korisnik oslonio na informacije dobivene putem solipapar.com Internet stranice. Na korisniku leži sva odgovornost ocijeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem solipapar.com Internet stranice.
Sjedište tvrtke SOL i PAPAR d.o.o. je u Zagrebu, u Republici Hrvatskoj. Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih Internetskih stranica korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Općim uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.

2. Uvjeti kupnje
Ovim se Općim uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacije proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak, te uvjeti kupnje/prodaje robe putem SOL I PAPAR WEBSHOP definirani su kroz sljedeće etape:

1. Naručivanje
2. Plaćanje
3. Otprema (dostava)
4. Preuzimanje
5. Povrat/reklamacija
6. Odgovornost za materijalne nedostake
Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto SOL I PAPAR WEBSHOP. Sol I Papar d.o.o.. putem SOL I PAPAR WEBSHOP omogućuje kupnju asortimana robe koja se nalazi u ponudi i na zalihi trgovine Sol I Papar u Vlaškoj ulici 78, Zagreb.
Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje proizvode tvrtke Sol I Papar d.o.o., Štamparova 34, , 10000 Zagreb posredstvom SOL I PAPAR WEBSHOP Internet prodavaonice. Kupcem se smatra svaka fizička ili pravna osoba koja kupuje na stranicama SOL I PAPAR WEBSHOP te elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod.
Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, EURO i uključuju PDV.
Sol I Papar d.o.o. istaknute cijene ažurira na dnevnoj bazi zbog čega postoji mogućnost da cijene u trgovini budu različite od cijena na SOL I PAPAR WEBSHOP, no sve navedene cijene vrijede za kupovinu online neovisno o eventualnoj cijeni za isti proizvod u trgovini.
Sol I Papar d.o.o. je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za SOL I PAPAR WEBSHOP. Također, Sol I Papar d.o.o. je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili tjedne akcije, akcije za pojedini proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode, kao i za određeni način plaćanja. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za Sol I Papar web kupovinu što će korisniku biti naznačeno prije same kupovine.
Neovisno od prethodne točke ovih uvjeta prodaje, sva naručena roba biti će isporučena po cijenama koje su vrijedile pri izradi narudžbe korisnika.

Sol I Papar d.o.o. zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

2.1. Kupnja i naručivanje robe
Prije nego započnete proces kupovine molimo Vas da pažljivo pročitate opće uvjete korištenja i uvjete prodaje. Za kupovinu u SOL I PAPAR WEBSHOP ne morate se registrirati. Molimo da strogo pazite da unesete valjanu e-mail adresu ili telefonski broj jer su to glavni komunikacijski kanali između korisnika i SOL I PAPAR WEBSHOP.
Putem e-maila ili telefona Vas obavještavamo o (ne)raspoloživosti pojedinih artikala iz narudžbe, na e-mail šaljemo ponudu s podacima za plaćanje, obavještavamo korisnika o statusu narudžbe, dogovaramo vrijeme dostave itd. Molimo Vas da pazite da je e-mail adresa s kojom ste se registrirali uvijek dostupna, da sandučić nije pun i da je u stanju primiti naše obavijesti. Za sva pitanja koja imate, molimo da nam se obratite na e-mail: solipapar@solipapar.hr

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada kupac prođe cijeli (checkout procedura) proces:
1. Odaberite željeni proizvod i otvorite detaljni prikaz
2. Dodajte proizvod u košaricu klikom na gumb “ Dodaj u košaricu”
3. Kliknite na ”Košarica” u gornjem izborniku gdje ćete moći pogledati i ažurirati odabrane proizvode
4. Kliknite na “Plaćanje”
5. Upišite sve podatke za plaćanje, dostavu i kontakt
6. Ukoliko ste zadovoljni odabranim, u rubrici ”Košarica” kliknite na opciju ”Naručite ”
7. Klikom na opciju “Naručite ” narudžba se automatski šalje na mail: solipapar@solipapar. hr i dalje ćete pismeno ili telefonski biti kontaktirani o dostupnosti i gdje ćete mailom ili telefonom dogovoriti želite li platiti robu pouzećem ili transakcijski.
8. Ukoliko ne budete kontaktirani , molimo Vas da provjerite da li se artikli nalaze u Vašoj košarici na stranici SOL I PAPAR WEBSHOP te ponovite proces naručivanja.
9. Nakon dogovora, na vašu e-mail adresu šaljemo ponudu ( u slučaju plaćanja transakcijski) ili račun (u slučaju plaćanja pouzećem).

2.2. Plaćanje robe
Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti Sol I Papar d.o.o kartcom preko PayWaya, pouzećem ili na račun Sol I Papar.d.o.o. Ukoliko nije drukčije navedeno u potvrdi narudžbe , za sve narudžbe dostava na kućnu adresu naplaćuje se prema komuniciranom cjeniku dostave.

2.3. Otprema (dostava) robe
Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti, a eventualna vidljiva oštećenja odmah prijaviti te odbiti primiti oštećenu pošiljku.

2.4.Preuzimanje narudžbe
Narudžbe dostavljamo putem usluga Dpd-a, Hrvatske Pošte ili GLS. Rok za uručenje narudžbi iznosi 3-5 radnih dana od dana primanja ponude / računa na mail adresu i prihvaćanja iste tj, plaćanja od strane kupca. U rokove za uručenje ne računaju se:
1. dan prijama narudžbe;
2. vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese odabranog prodajnog mjesta;
3. vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje SOL I PAPAR WEBSHOP;
4. neradni dani i dani kada se ne obavlja dostava SOL I PAPAR WEBSHOP narudžbi.
Za narudžbe zaprimljene u petak iza 12 sati rok isporuke počinje teći prvi sljedeći radni dan SOL I PAPAR WEBSHOP.

2.5. Povrat/Reklamacija robe
Korisnik je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Korisnik je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.
Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda mogu se dostaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte, te usmeno putem telefona:
• na broj telefona: (01) 4610 355
• na e-mail adresu: solipapar@solipapar.hr
• na adresu: Sol i Papar d.o.o., Vlaška 78, 10000 Zagreb
U slučaju opravdane reklamacije moguć je raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa, uključujući I trošak dostave ako ga je platio kupac, ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, korisnik treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza. Sol I Papar d.o.o. vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana, te da korisnik nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Sol I Papar d.o.o. U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi. U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi Sol I Papar d.o.o., a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi korisnik.

2.6. Odgovornost za materijalne nedostake
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, na odnose između potrošača (krajnjeg korisnika) i Sol i Papar d.o.o., u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu se primjenjuju odredbe Zakona o obveznim odnosima (NN 35/05, 41/08, 125/11, 78/15) o odgovornosti za materijalne nedostatke.

3. Jednostrani raskid ugovora
Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste, bez navođenja razloga, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe.
Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti na ovom LINKU.
Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednokratni raskid ugovora.
U slučaju jednostranog raskida Ugovora, izvršit ćemo povrat novca koji smo primili od krajnjeg korisnika, ne uključujući troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je krajnji korisnik izvršio uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.
Troškove povrata robe krajnji korisnik obavezan je snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora a ukoliko proizvod ne može biti vraćen na uobičajen način a na prodajnom mjestu SOL i PAPAR trgovine. Krajnji korisnik može se obratiti na email adresu solipapar@solipapar.hr ili info telefon 01/4610355 pribavljanja obavijesti o načinu vraćanja proizvoda.
Krajnji korisnik je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.
Pravo na jednostrani raskid ugovora isključeno je u slučajevima navedenima člankom 74. Zakona o zaštiti potrošača. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupaca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na linku Zakon o zaštiti potrošača.

4. Jamstvo
Jamstvo za ispravnost prodanih proizvoda
Proizvodi za koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača imaju jamstveni list. Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje računa i jamstvenog lista. Korisnik je dužan čuvati jamstveni list i račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. Uz opis proizvoda nalazi se podatak na koji period je osigurano jamstvo za određeni proizvod.
U slučaju izdavanja jamstvenog lista kojim proizvođač jamči ispravnost proizvoda u tijeku određenog vremena, korisnik može, ako proizvod nije ispravan zahtijevati da se taj proizvod u razumnom roku popravi, ili da mu se umjesto popravka preda drugi takav ispravan proizvod. Ukoliko za vrijeme trajanja jamstvenog roka nastupi neispravnost proizvoda isti se dostavlja u ovlašteni servis naveden u jamstvenom listu.
Pravo na korištenje jamstva ostvaruje se isključivo uz predočenje računa. Korisnik je dužan čuvati jamstveni list i račun. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu.

5. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju
Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju
Sol I Papar d.o.o. se obvezuje štiti osobne podatke korisnika u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka te se obvezuje da osobne podatke neće ni na koji način ustupiti trećim osobama bez pristanka korisnika. (osim podataka koji su nužni poslovnim partnerima za izvršavanje dostave kupljenog proizvoda). Od ovog se izuzimaju slučajevi u kojima je Sol I PAPAR d.o.o. po valjanom nalogu ovlaštenih državnih tijela, u skladu sa zakonom, dužan dostaviti ili dopustiti uvid u osobne podatke korisnika.
Sol I Papar d.o.o. prikuplja osobne podatke korisnika samo u mjeri koji su nužni za ispunjenje svoje obveze, za informiranje o novim i akcijskim proizvodima te dostavu promotivnih materijala, unaprjeđenje odnosa s korisnicima, te radi provjere drugih podataka neophodnih za online kupovinu. Korisnik ima pravo zatražiti nadopunu, ispravak ili izmjenu netočnih osobnih podataka. Sol I papar d.o.o. redovito daje korisniku mogućnost izbora o upotrebi njegovih podataka, uključujući mogućnost odluke želi li ili ne da se njegovo ime ukloni s lista koje se koriste u marketinške svrhe.
Sol I papar d.o.o. ne pohranjuje transakcijske podatke.

6. Vanjske usluge
Usluge koje Vam pruža SOL I PAPAR WEBSHOP prodavaonica ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našim stranicama. Sol i Papar d.o.o. nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja i korištenja web stranica SOL I PAPAR WEBSHOP stranice.

7. Rješavanje sporova vezane za online kupnju unutar EU
Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.
To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.
Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Napomena:Naša stranica na žalost, jer smo mali dućan, ne funkcionira poput velikih web shopova.
Imamo široki asortiman, često po komad dva u dućanu i nemoguće nam je permanentno sve ažurirati (zbog programa u kojem nam operativno radi dućan, ne može se automatizirati).
Iz tog razloga niti se ne može odmah kupiti, nego Vas mi kontaktiramo kako bismo potvrdili da je artikl na stanju ili Vam skrenemo pozornost na nešto eventualno slično. Zahvaljuemo na Vašem razumijevanju.

Zatvori ✕

Cijena

Brand

Materijali

Tip proizvoda

Vrsta noža

    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu