Obavezna literatura!

511tzcsy5el-_ss500_-1

Obavezna literatura!

On Food & Cooking, Harold McGee

Koliko god  možda u školi niste bili ludi za kemijom, uz ovu knjigu, On food & cooking,  postat ćete kemija fan!

Autor, Harold McGee piše o kemiji naših omiljenih namirnica poput  sireva, mesa, jaja, slatkog vrhnja, čokolada…  i kuhanju na vrlo zanimljiv,  pristupačan i nadasve edukativan način.

Nakon studija na Kalifornijskom institutu za tehnologiju i na Sveučilištu Yale, gdje je  napisao doktorsku disertaciju, odlučio je napisati knjigu,  knjigu o znanosti svakodnevnog života.

  1. godine izlazi naslov na 680 stranica, On Food & Cooking. Vrijeme objavljivanja knjige korespondira s buđenjem interesa za gastronomiju u anglosaksonskom svijetu.

Amerika i Britanija tada počinju otkrivati užitke  dobre hrane i raznolikosti svjetskih kuhinja, pa im je znanje o namirnicama, prvenstveno njihovim  kemijskim svojstvima i razumijevanje fizikalno kemijskih procesa tijekom pripreme  više no dobro došlo.

Revidirano izdanje izlazi 2004. , a ovjenčano je s nekoliko prestižnih nagrada. .

Autor je stalni suradnik časopisa Nature , a napisao je članke za mnoge publikacije, uključujući, Umjetnost jela, Hrana i vino, Fina kuhanja i fizika danas. Pet godina piše kolumnu o znanost o hrani “The Curious Cook”, u New York Times. Predavao je na Francuskom kulinarskom institutu u New Yorku i Culinary Institute of America , gost je  predavač na Madrid Fusionu, a od 2010. godine je gostujući predavač I na Sveučilištu Harvard na kojem void kolegij  “Znanost i kuhanje.”

On food & cooking je nezaobilazna literature za sve profi kuhare I  sve zaljubljenike u hranu koji žele razumjeti više!


Tečaj €/kn: 7,53450
Zatvori ✕

Cijena

Brand

Materijali

Tip proizvoda

Vrsta noža

    0
    Vaša košarica
    Vaša košarica je praznaPovratak u trgovinu